Gjykata belge: Mbyllja e kafeneve dhe restoranteve është e paligjshme

100

Një gjykatë belge ka vendosur që masat qeveritare për të mbyllur kafenetë dhe restorantet për shkak të koronavirusit ishin të paligjshme. Gjyqtarët i dhanë qeverisë 30 ditë për të prishur vendimin.

Kufizimet e vendosura nga Ministrja e Brendshme e Analizës Verlinden ishin të paligjshme sepse ajo nuk kishte asnjë autoritet për të marrë një vendim të tillë, tha gjykata, njoftoi televizioni RTBF.

Gjykata gjithashtu kritikoi faktin që Këshilli i Shtetit nuk ishte i përfshirë në vendim.

Procedimi gjyqësor u ngrit nga rreth 50 restorante dhe shoqata hotelierike në Wallonia.

Në fund të Marsit, gjykata kishte deklaruar tashmë se mungonte një bazë ligjore për kufizimet e lidhura me koronavirusin, pasi vendimet merreshin në bazë të një dekreti ministror. lokalno.mk

Qeveria ka apeluar vendimin e ri dhe gjykata do të vendosë mbi të në 18 maj.

Në të njëjtën kohë, qeveria po punon për një ligj pandemik që po diskutohet aktualisht në parlament dhe mund të shërbejë si një bazë ligjore për mbylljen e kafeneve dhe restoranteve.