Andonovski-VMRO-DPMNE / Për shkak të korrupsionit të Zaevit, ne nuk kemi vaksina as nga Perëndimi dhe as nga Lindja

49

Zaev, Dimitrov, Osmani dhe Filipçe në një debakl të ri të plotë. Ne jemi në mes të marsit, nuk kemi një vaksinë të vetme dhe për shkak të korrupsionit të tyre, Bashkimi Evropian nuk na shkroi sot, tha Stefan Andonovski, anëtar i KE të VMRO-DPMNE.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, njoftoi sot se cilat vende do të marrin vaksinat si pjesë e paketës së ndihmës së BE në vlerë prej 530 milion euro, duke mos përfshirë Maqedoninë.

Në lindje ata ndjekin komisionet dhe perëndimi i mbyll derën Zaevit sepse ai është i korruptuar.

Serbia, Mali i Zi dhe Shqipëria do të marrin vaksina nga BE, por jo edhe Maqedonia.

Zaev, Dimitrov, Osmani dhe Filipçe nuk lobuan për Maqedoninë.

Ata jo vetëm që nuk mund të blejnë vaksina me paratë tona, por nuk mund të marrin vaksinat e siguruara nga BE.

Teza se Serbia ka vaksina sepse po përballet me lindjen dhe ne po përballemi me perëndimin, sot ra në ujë. Serbia mori vaksina nga lindja dhe perëndimi.

Zaevi, Dimitrovi, Osmani dhe Filipçe, pas këtij debakli, më mirë jepni dorëheqjen menjëherë.

Ndërsa u bëtë rezil me provizionet, njerëzit po vdesin. Familjet veshen në të zeza.

Dorëheqje! Përgjegjësi!