Ambasadorja e SHBA-së Burns: Ju keni qytetarë të irrituar nga korrupsioni, si dhe nga reformat e pamjaftueshme dhe përparimi për të cilin ata shpresuan

76

“Reformat nuk janë të nevojshme vetëm për aspiratat e BE, ato janë një domosdoshmëri, një domosdoshmëri. Vendi juaj tani po përballet me një sfidë shumë serioze, veçanërisht të rinjtë, të cilët po pyesin nëse kanë një të ardhme këtu, nëse mund të fitojnë, nëse do të kenë mundësi.

“Ju keni qytetarë mesatarë të irrituar nga korrupsioni, reformat e pamjaftueshme dhe përparimi për të cilin ata shpresonin,” tha Kate Marie Burns, Ambasadore e SH.B.A.-së në Republikën e Maqedonisë në emisionin “Vetëm Intervistë”.

Burns shtoi se këto çështje janë shumë të rëndësishme, por beson se ka hapa konkretë që mund të ndërmerren relativisht shpejt për të treguar vendosmërinë për të punuar në ato çështje.

“E para dhe më e rëndësishmja, disa nga çështjet aktuale të korrupsionit, nëse dënohen, do të ishin një sinjal i qartë. “Gjithashtu, Parlamenti duhet të miratojë menjëherë strategjinë kombëtare anti-korrupsion dhe futjen e asaj strategjie,” tha Burns.

Burns theksoi se nëse njerëzit vërejnë korrupsion, atëherë ekziston një problem.

https://vecer.mk/makedonija/brnz-imate-gragjani-isfrustrirani-od-korupcijata-od-nedovolnite-reformi-i-napredokot-na-koj-se-nadevale/