Ziadin Sela lideri i ASH revoltohet që hidhet poshtë akuza ndaj Vulinit që shqiptarët i quan SHIPTARI

50

Gjykata e Lartë e Beogradit refuzoi si të pabazuar një proces gjyqësor nga Këshilli Kombëtar Shqiptar kundër Ministrit të Mbrojtjes Aleksandar Vulin, i cili e akuzoi atë për diskriminim duke i quajtur shpesh “Shiptari” në publik në vend ALBANCI sërbisht .
“Më 28 dhjetor, gjykata dha një vendim të shkallës së parë që refuzon pretendimin për diskriminim sipas Ligjit mbi Ndalimin e Diskriminimit,” tha zëdhënësi i gjykatës Tatjana Tesiç, duke shtuar se një apel ishte në pritje.
Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve i kërkoi Gjykatës të gjente që Vulin diskriminon shqiptarët sepse ai, siç shpjegohet nga deputeti dhe kryetari i Partisë së Veprimit Demokratik, Shaip Kamberi, ministri përdor vazhdimisht dhe publikisht “termin ofendues ‘Shiptari”, në vend të kësaj të terminologjisë zyrtare në Serbi “Albanci”.”

I revoltuar nga institucionalizimi serb i gjuhës së urrejtjes dhe albanofobisë, Gjykata e Lartë e Beogradit liroi Ministrin Vulin për përdorimin e përsëritur të termit ofendues ‘Shiptar’. Fantazmat e Millosheviçit janë gjallë në vendin që negocion për anëtarësimin në BE. Turp për Evropën! “, Reagon udhëheqësi i Aleancës për Shqiptarët dhe anëtari i Parlamentit të Maqedonisë, Zijadin Sela.

I revoltuar nga institucionalizimi i gjuhës së urrejtjes dhe albanofobisë në shtetin serb, i cili përmes vendimit të Gjykatës së Lartë të Beogradit shpallë të pafajshëm Ministrin Vulin, për përdorimin e përsëritur të termit fyes “šiptar”. Fantazmat e Millosheviçit janë ende të gjalla në Serbi, vend ky që negocion për anëtarësimin në BE. Një poshtërim për tërë Evropën!Përshëndesim punën e Z. Shaip Kamberit, i cili me pesë deputetët e tij është e vetmja opozitë në Kuvendin e Serbisë dhe shpresë për evropianizimin e këtij shteti dhe në rajon.