Talat Xhaferi nuk “shishatën” iniciativën/ Pa kallzuesin e shënuar zyrtarisht Maqedonia e “Veriut”, nuk pranohet dokumentacioni VMRO-DPMNE

69

Lajmi interaktiv

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, i ktheu VMRO-DPMNE iniciativën e qytetarëve që supozohej të hapte rrugën, me nënshkrimet e qytetarëve për të ndaluar Ligjin për Regjistrimin.I vetmi funksionar i BDI-së qe per momentin ka kellqe ,dhe ia kthen paterices se djathte te LSDM,VMRO-DPMNE -se kerkesen per shlyerjen e Ligjit per Regjistrim drejtuar Parlamentit ,mire e ka Talat Xhaferi cilit Parlament .Maqedonia zyrtarisht dhe me kushtetute emrin e ka MAQEDONIA E VERIUT ,jo MAQEDONI siq e ka shkruar VMRO-DPMNE,sepse pa kallzues kot …ku e dijme se i drejtohet ashtu institucion nuk ka ne Maqedoni dhe Talat Xhaferi e dinte lojen e Mickovskit po ta pranonte do bente Veper Penale ,shkeljen e Kushtetutes Tash koalicionit te fshehur por publikisht te diktuar LSDM -VMRO-DPMNE i mbetet paterica e majte LEVICA qe ne Gjykaten Kushtetuese te vazhdoje fshirjen e Ligjit per Rregjistrim ( a thua kryetari i Gjykates Kushtetuese Sali Murati ishte rastesisht dite me pare per kto dhe tema tjera politike te Kryeministri Zaev sepse e papare si teme politike sepse Gjykata Kushtetuese nuk mund ti raportoje Kryeministrit ajo kontrollon ligjeshmerine e funksionimit ligjor te Qeverise ..Kryetari i Gjykates kushtetuese Sali Murati scandalizoi punen e Kryetarit dhe i raportoi per viziten ne Turqi,koha do te tregoje ,por nje eshte me se e sigurte se trinomit LSDM-VMRO-LEVICA nuk u duhet regjistrimi i popullsise dhe amviserive por ja MUSA qe kaloi ne Parlament shpresa e parafundit u mbetet Komisioni per Semundje Infektive (instrument i Qeverise) dhe shpresa e fundit Gjykata Kushtetuese …shohim e bejme …veme bast se Gjykata kushtetuese do thiret ne Komisionin per Semundje Infektive ..Vmro-Dpmne me nuk do ti drejtohet Parlamentit NIKOGASH SEVERNA samo MAKEDONIJA dhe kuptohet Talat Xhaferi prap do e ktheje …qendro TALAT Xhaferi

==============================

Lajmi aktiv qe qarkullon statusi FB i Hristijan Mickovskit

Shpjegimi i postuar në profilin e tij në Facebook nga udhëheqësi i VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski thotë se nuk është dorëzuar në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë Veriore dhe se nuk ka “Ligj për Regjistrimin e Popullsisë, Familjeve dhe Banesave në Republikën e Maqedonisë “, siç qëndron në iniciativën e opozitës.

-Mazhoranca qeveritare nuk e pranoi iniciativën e qytetarëve për të shtyrë regjistrimin, i cili është një falsifikim i dukshëm. Justifikimi është se institucioni Kuvendi i Republikës së Maqedonisë nuk ka ekzistuar. Kush ka frikë dhe ikën nga populli i tij përfundon me turp.Në seancën e nesërme të Komitetit Qendror, unë do të sugjeroj që të fillojmë duke mbledhur nënshkrime të qytetarëve në qytete dhe fshatra. Askush nuk e mundi popullin. Ne do të kemi nënshkrimet e të dërguarve dhe nënshkrimet e njerëzve, shkruajti Mickoski në Facebook, i cili ndau letrën nga Kuvendi në njoftim.