Zaevi vetë i fryen zjarit, jo i sigurtë në deklarata për grafën etnike, që indirekt lidhet me regjistrimin,pritje deri 28 shkurt

73

lajmi interaktiv

Vetë kryeministri Zoran Zaevi,me deklarata po grafës etnike në letërnjohtime ,pastaj thotë do ndjekim direktivat europiane

por Eurokomisioneri Gir në Maqedoninë e Veriut e tolloviti më shumë për grafën etnike pra shumë pastër lexohet në DW por të ketë ndalim për shpërndarjen e informacionit , sepse thuhet се забранува споделување податоци за расна, етничка, политичка и верска припадност,shpërndarja e informacionit nuk është grafë etnike në kuptim të fjalës dhe kuptimit juridik

partitë politike shqiptare euroambasadorit Gir në Shkup ti kërkojnë sqarime për Zaevin ,plus sepse për ligjin të cilin flet nuk ka ka në BE por sipas Gir pritet të miratohet në gusht 2021 nga BE ,flet për diçka që nuk është miratuar…non sens ) tek po krijon huti

sepse grafë etnike duhet të ketë edhe në regjistrim të popullatës me grafa etnike,fetare etj,pastaj luhatshmëria e Zaevit ,tregon nëpërmes rreshtave se ai nuk do të ketë rregjistrim sepse diçka e hidhur mund të ndodh ,pra të presim 28 shkurtin kur do dihet…nëse Lëvizja Besa do të mbetet në skenën politike mund të fitojë shumë poena te popullata nëse nuk e kalon grafën etnike në letërnjohtime të lëshojë qeverinë …ndërsa BDI nuk ka pse të ri në qeveri nëse shtyhet regjistrimi pas 28 shkurtit 2021 e dijmë se zyrtarisht regjistrimi mbahet nga 1 prilli deri 21 prilli 2021 ,por më 1 Mars 2021 fillon regjistrimi i diasporës …pra që bën me die se nëse fillon më 1 mars regjistrimi i popullatës në diasporë patjetër të ketë ë 1 prill fillim në Maqedoninë e Veriut ,nëse shtyhet në thojza nga KOMISIONI I SËMUNDJEVE INFEKTIVE atherë BDI duhet të del nga Qeveria nëse dëshiron të mbetet ende në garë tek elektorati për zgjedhje komunale dhe parlamentare ….pra nëse ndodh nmjëra prej këtyre varianteve mund të ketë shumicë të re parlamentare pa LSDM…Zaev neka mu se misli …pra edhe ambasadorja e SHBA-së Bërns sonte e 19.02.2021 në emisionin Samo Vistina të Kanal 5 në Shkup edhe njëherë potencoi se Regjistrim duhet të ketë patjetër …pra umuti i Zaevit po venitet për të fituar eventualisht nga ndonjë përkrahje ndërkombëtare për shtyrje të regjistrimit se pastaj do gjenden me 10 alibi pa fund për shtyerje … vjen ramazani …pushimet verore …përgaditjet për zgjedhje lokale tetor 2021 ,….pataj viti i ri e kështu në pafundësi .A do e dijnë BESA dhe BDI ta luajnë Pendushkën politike te Zaevit,do ta shohim deri më 28 shkurt