Zaevi: Pres që Prishtina, Sarajeva dhe Podgorica të bashkohen së shpejti në “Ballkanin e Hapur”

75

Ballkani nuk është më një bombë me sahat, por një simbol i miqësisë, dhe nisma rajonale “Ballkani i Hapur” krijon shumë mundësi për një jetë më të mirë për qytetarët në të gjitha vendet e rajonit, tha kryeministri Zoran Zaev në një intervistë me serbin agjencia “Tanjug”.

Zaev thekson se kur e thotë këtë, ai përcjell mendimet e Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuќi., Dhe Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama.

Ai shton se në periudhën e ardhshme, përkundër reagimeve të përmbajtura ose negative që vijnë nga Prishtina, Sarajeva dhe Podgorica, në lidhje me “Ballkanin e Hapur”, Kosova, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi do t’i bashkohen nismës sepse, siç thotë ai, të gjitha hulumtimet tregojnë se qytetarët e këtyre vendeve i shohin pozitivisht përfitimet e mundshme të bashkëpunimit rajonal dhe kufijve të hapur.

“E vetmja mënyrë që ne mund të përmirësojmë jetën në rajon është të sjellim atë që qytetarët e Gjermanisë, Francës, Austrisë, Italisë, Zvicrës kanë këtu në rajon.” Për ta bërë rajonin tonë një treg të lidhur dhe të përbashkët dhe të hapur. “Ndryshe nga e kaluara kur mbizotëronte armiqësia politike, grindjet, problemet, tani të gjithë së bashku në Ballkanin e Hapur po punojmë për integrimin e rajonit në BE duke përshpejtuar procesin e një jete më të mirë evropiane, për qytetarët”, tha kryeministri Zaev në një intervistë me Tanjug.