Zaevi në vend të Ministrit Kinez të Shëndetsisë e sjell Ministrin e Mbrojtjes së Kinës për të kushtëzuar SHBA për vaksinat…? e dëgjoi Blinkenin sonte apo jo Zoqi ?!

45

E paparë Zoran Zaevi kryeministri i Maqedonisë së Veriut njohtoi për ardhjen e Ministrit Kinez të Mbrojtjes për 30 Mars 2021 ,në kohën kur SHBA në vazhdimësi tërheq vërejtjen se Kina po e shëndron Ballkanin në Zonë ekonomike të lirë dhe për interes- ndikimi politik.Dhe për rezikun që vjen nga Kina foli Sekretari i Shtetit i SHBA Anthony Blinken hiç më larg se dje në VOA .23.03.2021

https://www.zeriamerikes.com/a/5827114.html

Kryeministri Zoran Zaevi ,a e pyeti koalicionin shqiptar BDI+BESA+PDSH për këtë vizitë o ZVKPRMV Artan Grubi.Kur dihet se vizitat shtetërore të niveleve të larta,bëhen me njohtime paraprake ,përgaditje paraprake ,dhe pse nuk iu dërgua ftesa Ministrit të Shëndetësisë kineze që në kohë pandemie ka edhe kuptim ( duhet të jemi të lumtur që Qeveria Zaev 2 nuk i kanë dërguar ftesë Ministrisë Kineze të Policisë -vaj halli ?!) Pra deri sa Kina është e targetuar për shpërndarjen e Covid19 ,për keqtrajtim të lirive dhe të shprerhurit brenda Kinës,dhe vazhdimisht po targetohet nga Organizata të ndryshme Botrore posaçërisht për eksploatim të fëmijëve në punë të ndryshme por edhe për shkelje fetare rasti me Ujgurët. Qeveria Zaev 2 po bëhet më e zgjuar dhe do të imitojë Vuçiçin edhe me lindje edhe me perendim . Por Zaevi haron se Maqedonia e Veriut nuk është si Serbia-gjoja neutrale. . Maqedonia e Veriut është në NATO Zaevi a edi se KINA ka embargo ekonomike nga SHBA dhe e përsërisim a haron Zaevi se Maqedonia është në NATO dhe nuk mund të veprojë jashtë asaj as në pjesën e Mbrojtjes atëherë pse thirje deri te Personeli Ushtarak i Kinës për vizitë në Maqedoni e jo ai i Shëndetsisë apo i kulturës…cila është porosia e vizitës …Qeveria Zaev 2 don tu tregoje ndërkombëtarëve në BE dhe NATO se do bëje LOJËN …a din çka mund vetëm do tremb arushën me shoshë Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut nuk janë me Kinën… hë Artan Grubi a e thash mirë …nëse jo…. dil ti që në TvKlan e kishe plot gojën SHBA sqarova opinionit sepse je më i larti në hierarkinë politikëbërse të përfaqsuesve shqiptarë në Qeverinë Zaev 2, çfarë lypin kinezët tash..në kohë të pakohë një ditë para fillimit të regjistrimit .Nëse është se do e tutim gjigandin SHBA se nuk i paska dhënë edhe vaksina Qeverisë Zaev 2 do ju kisha këshilluar o ARTAN GRUBI lexoe këtë material në DW

https://www.dw.com/mk/%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/a-56933564