Zaevi komenton kërkesën e VMRO-DPMNE-së: Dua të bëj dashuri, por të mos përqafohem

82

Kryeministri Zoran Zaev me ironi komentoi ndryshimin e VMRO DPMNE në Projektligjin për Kartat e Identitetit, i cili parashikon kolonën e kombësisë së bashku me etninë. Zaev thotë se opozita dëshiron dashuri pa përqafuar.

VMRO DPMNE është vendimtare. Pa miratimin e ndryshimit të tyre, ata nuk e mbështesin ligjin. Partia e Hristijan Mickoski kërkon kombësinë maqedonase pa prapashtesë kushtetuese “qytetar i Maqedonisë Veriore”Kuvendi ende nuk ka përpunuar teknikisht të 1,230 ndryshimet e propozuara nga e Majta dhe një nga VMRO DPMNE. Fatura e kartës së identitetit, e cila përfshin përkatësinë etnike, gëzon mbështetjen e të gjitha partive parlamentare shqiptare.