VMRO-DPMNE: A ka tregtuar Rashkovski në pyetjet e provimit për gjyqtarët dhe prokurorët publik?

74

Në zyrën e Dragi Rashkovskit në Fakultetin Juridik në Shkup, u gjet softuer nga pyetjet e provimit për gjykatës dhe prokurorë publik, thuhet në njoftimin e VMRO-DPMNE.

  • Çfarë kërkojnë te Rashkovski pyetjet për gjyqtarët dhe prokurorët? Fakti që serveri i sistemit të Akademisë për Gjyqtarë dhe Prokurorë Publikë është në qeveri, ku deri vonë Rashkovski ishte Sekretar i Përgjithshëm, hedh edhe më shumë dyshime. Një seri dyshimesh u ngritën në publik kur disa nga kandidatët e Akademisë për Gjyqtarë dhe Prokurorë Publikë kishin 100 nga gjithsej 100 pikë të mundshme në provim. Vetë fakti që pyetjet tani gjenden në kabinetin e Rashkovskit hedh një njollë në të gjithë procesin dhe Prokurori Publik duhet të shqyrtojë plotësisht vendet e lira të mëparshme, të cilat u kryen ndërsa Rashkovski ishte në detyrë, tha opozita.

“Ekziston një rrezik serioz i minimit të besueshmërisë së gjykatësve dhe prokurorëve të ardhshëm dhe Prokurori Publik duhet të reagojë,” tha partia e opozitës në një deklaratë.

https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/%D0%B2%D0%BC%D1%80%D0%BE-%D0%B4%D0%BF%D0%BC%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B3%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%BE-%D0%BF/