( video) LSDM-VMRO-DPMNE -BDI vitin e kaluar me të ardhura prej mbi 5 milion euro. BDI me mbi 1milion euro, nga to 254 000 euro, reklamë dhe propagandë.

61

Nuk ka krizë për tre partitë më të mëdha në Maqedoni. LSDM, VMRO-DPMNE dhe BDI vitin e kaluar gjeneruan të ardhura totale prej mbi 5 milion euro, sipas raporteve të fundit nga Zyra e Auditimit të Shtetit. Të tre së bashku kishin një total prej 3.8 milion euro në shpenzime, që do të thotë se ata e përfunduan vitin me “qymyr” prej rreth 1.4 milion euro në llogaritë e partisë.

LSDM, VMRO-DPMNE dhe BDI kryesisht i siguruan fondet përmes donacioneve dhe bazave të tjera, por ata gjithashtu patën kursime të mëdha nga viti 2019. Shumica e parave u shpenzuan për reklama dhe propagandë, dhe u shpenzuan për qira për ndërtesa, paga për punonjësit …

“LSDM në pushtet në vitin 2020 gjeneroi të ardhura në vlerë prej rreth 2 milion euro, ndërsa shpenzimet arritën në rreth 185,000 euro.

Vitin e kaluar, Social Demokratët mblodhën 240,600 euro në bazë të tarifave të anëtarësisë, dhuratave dhe donacioneve. Ata morën mbi 850,000 euro nga buxheti dhe më shumë se 490,000 ishin siguruar nga një kredi.

Nga këto para, gati 360,655 euro u shpenzuan vitin e kaluar për reklama dhe propagandë …

“Partia më e madhe e opozitës VMRO-DPMNE në vitin 2020 arriti të ardhura prej gati 1 milion e 800 mijë euro, që është rreth 164,000 euro më shumë se në 2019. Ekziston gjithashtu një rritje e shpenzimeve, të cilat arrijnë në një milion e 700 mijë euro.

Shumica e të ardhurave të partisë opozitare realizohen në bazë të donacioneve, kuotave të anëtarësisë, dhuratave në vlerë prej një milion e 700 mijë euro. Pothuajse 990,000 euro u mblodhën nga donacionet, ndërsa vetëm 14,000 euro nga anëtarësia.

VMRO-DPMNE gjithashtu shpenzoi shumicën e parave për reklamim, propagandë dhe ekip kombëtar, për të cilat ishin ndarë mbi 375 mijë euro.

“Partia më e madhe shqiptare – BDI, vitin e kaluar për arsye të ndryshme mblodhi mbi 1.000.000 euro, nga të cilat rreth 730,000 euro është një tepricë nga 2019 e mëparshme. Partia shpenzoi gjithashtu mbi 254 mijë euro shumica e dhene per reklama dhe propagandë.

https://kanal5.com.mk/sdsm-vmro-dpmne-i-dui-minatata-godina-so-prihodi-od-nad-5-milioni-evra/a465702