Strugë-Dr. Muhamed Asani pretendon se ajo lindi djalë,mohon nëna Jalldëz Veaposka nga Dibra thotë vajzë kam lindur ( video)

71

Ajo ka lindi vajzë, dhe në deklaratën e Dhomës Mjekësore Dr. Muhamed Asani pretendon se se nëna nga Dibra Yldz Veaposka lindi djalë. Jalldez Veaposka dyshon se drejtori i spitalit të Strugës, Dr. Muhamed Asani, mori pjesë fare në lindjen e saj, gjë që rezultoi në mungesë të tre organeve, veshkës, mitrës dhe vezores.

  • Unë dyshoj se Dr. Muhamed Asani nuk ishte i pranishëm në sallën e operacionit, pasi ai ka dhënë një deklaratë se ai ka një fetus mashkullor. Kam lindur, kam një fëmijë femër dhe mendoj se ai nuk e di, dhe as nuk më ka parë. Djali i tij, Berton Asani, ai më pranoi në spital, ai ishte në seksionin cezarian para se të mbyllja sytë, dhe kur hapa sytë pashë edhe Berton Asanin, thotë Veaposka.

Edhe pse Ministri Filipce siguroi javën e kaluar se këtë javë do të dihet nëse Dr. Asani do të shkarkohet nga pozita e drejtorit të spitalit të Strugës, Ministria e Shëndetësisë sot hesht. Deri në përgatitjen e artikullit, ne ende nuk kemi marrë përgjigje nëse Asani do të sanksionohet.

Platforma e Barazisë Gjinore, e cila ka 24 shoqata anëtare, reagoi ashpër ndaj çështjes. Ata duan që Prokuroria Publike të kryejë një hetim të plotë për të zbuluar të vërtetën në rastin e gruas nga Dibra.

  • Ne kërkojmë që ai të ndalohet të kryejë veprimtari të kujdesit shëndetësor dhe gjithashtu të shkarkohet nga posti i drejtorit derisa kjo çështje të marrë një vendim gjykate. Gjithashtu, nuk duhet të harrojmë Ministrinë e Shëndetësisë, e cila duhet të kryejë një hetim të brendshëm për të parë të gjitha lëshimet, të gjitha lëshimet që ndodhën gjatë ofrimit të kujdesit shëndetësor nga institucionet, thotë Elizabeta Bozinoska nga Platforma Gjinore.

Dhoma Mjekësore nuk gjeti një gabim mjekësor në rastin e Veaposka, e cila u largua nga spitali pa tre organe.

https://sitel.com.mk/doktor-asani-tvrdi-deka-porodil-mashko-veaposka-rodila-zhensko-bebe