(VIDEO) Arsovski: Pse Zaev personalisht bëri thirrje për lëshimin e pesë automjeteve në Deve Bair,çka transportonin për t’i lëshuar?

55

Ditë për ditë, kjo Qeveri e kryesuar nga Zoran Zaev po kalon në skandale më të mëdha. E fundit me radhë është urgjenca personale e Zoran Zaev në rojet kufitare në vendkalimin kufitar Deve Bair për të humbur 5 automjete pasagjerësh me pasagjerë në 1 të mëngjesit në shtetrrethim.

“E gjithë qeveria është ende në heshtje, Zoran Zaev gjithashtu është i heshtur, dhe Ministria e Brendshme dhe Oliver Spasovski janë gjithashtu të heshtur, pse Zoran Zaev personalisht thirri si Kryeministër për t’i nxitur këto 5 automjete të kalojnë kufirin në 1 të mëngjesit”, pyet Dimce Arsovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE.

“Kjo nuk është puna e Kryeministrit, kështu që ne pyesim, cila ishte arsyeja që Zoran Zaev të thërriste personalisht për të humbur automjetet në vendkalimin kufitar gjatë orarit policor?”

Cilat ishin mjetet e njëjta që transportonin Zoran Zaev personalisht? Cilët zyrtarë janë ata që zbatuan udhëzimin e Zaevit, megjithëse nuk lejohen të marrin udhëzime nga Kryeministri, por kanë një hierarki? A u kontrolluan këto automjete dhe për të parë nëse po transportonin ndonjë gjë? Mos ndoshta me këtë thirrje të Zaev nuk ka vend për dyshime për kontrabandë të mundshme në orët e policisë për gjëra të caktuara? Isshtë e sigurt që pas thirrjes së Zaevit, askush nuk i kontrolloi këto automjete që po transportonin.

Sipas informacionit tonë, këto janë 3 automjete nga Shkupi, një nga Tetova dhe një automjet i huaj nga Kosova me targa të Kosovës dhe shtetas të Kosovës.

Cilët janë këta njerëz që janë kaq të rëndësishëm që Zaev të thërrasë personalisht që të humbasin gjatë orarit?

Për më tepër, kush janë oficerët që u përpoqën të fshiheshin në shënimet zyrtare se këto automjete kaluan dhe së pari theksoi se Zaev personalisht bëri thirrje për t’i kërkuar ato? A është kjo fshehje dhe fshirje nga regjistrat në drejtim të Zoran Zaev? Çfarë po përpiqen të fshehin?

Këto janë pyetjet thelbësore për të cilat ne po kërkojmë përgjigje: Pse Zoran Zaev personalisht thirri zyrtarët të humbin 5 automjete, njëra prej të cilave duke pasur parasysh një është një automjet nga Kosova dhe jo qytetarë të Maqedonisë dhe cilat ishin mjetet e njëjta që transportonin?

“Paqartësitë duhet të zgjidhen, qeveria dhe Ministria e Brendshme duhet të përgjigjen dhe përgjegjësia duhet të mbahet,” tha Dimce Arsovski, zëdhënësi i VMRO-DPMNE.