Vaksinimi në terren për banorë në fshatrat e Manastirit

25

Ekipet e qendrës shëndetësore “Dr. Chaim Abravanel” -Manastir nga nesër 12 korrik deri më 27 korrik do të kryejnë vaksinimin në terren të banorëve të zonave rurale të Manastirit.

Të parët që do të vaksinohen do të jenë banorët e fshatrave Kravari, Optiçari, Egri, Zabeni, Kremenica dhe Mexhitlija, të cilët do të duhet të vaksinohen në pikat e kontrollit të vendosura në shkollat ​​lokale.

Më 13 korrik, ekipet e Qendrës Shëndetësore do të qëndrojnë në fshatrat nën-Pelister të Dihovo, Nizo Pole, Trnovo, Magarevo, Brusnik dhe Lavci dhe më 14 korrik në Bukovo, Krstoar, Bistrica, Oleveni, Bareshani dhe Kanino.

Sipas planit të shpallur publikisht për vaksinimin në terren në Komunën e Manastirit, deri më 27 korrik, mbi 50 fshatra të Manastirit do të mbulohen, dhe popullata në komunat e Novaci dhe Mogila do të vaksinohen.