mediapool.bg / 91,000 Maqedonas me pasaportë Bullgare kanë të drejtë të votojnë në zgjedhje

23

https://www.mediapool.bg/zhiteli-na-severna-makedoniya-s-balgarsko-grazhdanstvo-v-izbiratelnite-spisatsi-za-vota-news324045.html

Shtetasit maqedonas, të cilët gjithashtu kanë shtetësi bullgare dhe pasaportë, janë përsëri në listat e votuesve për zgjedhjet e sotme parlamentare në Bullgari, njoftoi Bullgaria Mediapool.

Sipas tyre, kjo është më e dukshme në Blagoevgrad, ku 65,000 qytetarë kishin të drejtë të votonin në zgjedhjet lokale, dhe mbi 91,000 në zgjedhjet parlamentare.

  • Diferenca prej 26,000 votuesve tregon se procesi aktual i çregjistrimit të maqedonasve me shtetësi bullgare është ndalur. Vetëm disa vijnë në Bullgari për të ushtruar të drejtën e tyre për të votuar. Gjashtë qendra votimi janë hapur në Maqedoni, dy më shumë se më 4 prill, kur rreth 500 persona votuan atje, thuhet në njoftimin e “Mediapool”.