Stoilkovski: Zlatko Marin blen një llambë në tenderim për 48,000 denarë, 10 për 480,000

135

Nuk ka fund vjedhja e mafies në pushtet në mes të krizës më të madhe shëndetësore, ekonomike, shoqërore në Maqedoni, tha Naum Stoilkovski, zëdhënës i VMRO-DPMNE.

Mafia nuk ka turp apo frenim. Merret nga shteti dhe buxhetet komunale pa asnjë kusht, ndërsa njerëzit bëhen më të varfër, pa mbrojtje dhe pa punë.

Zlatko Marin, kryetari i Komunës së Aerodromit nga LSDM-ja, është një shembull se si sillet LSDM-ja, Marin është një shembull i fitimprurës së mafies në pushtet në një kohë kur ekziston një gjendje e jashtëzakonshme për të dytin vit radhazi! Zlatko Marin, sipas dokumenteve të publikuara, bën prokurime komunale të produkteve me çmime dhjetë herë më të larta, në pakicë!

Dokumentet që dalin në publik për prokurimet dhe tenderët e Zlatko Marin kalojnë të gjithë kufijtë e mirësjelljes.

Për shembull, Zlatko Marin paguan për një llambë LED për ndriçimin e rrugës – për 48,000 denarë! Bëni kujdes, llambë – 48,000 denarë, një! Vetëm me një kërkim të shpejtë në internet, dritat LED rrugore me të njëjtat karakteristika për të cilat Marin paguan 48,000 denarë mund të gjenden për 2,3,4, kështu që këtu janë 5,000 denarë. Sa të pabesueshëm janë këto 48,000 denarë për një llambë, sa janë fiksuar këto 800 euro për një llambë, tregon krahasimi që shtylla, shtylla 4 metra, me të gjitha tiparet dhe nevojat për të vendosur llambën 800 euro në të – kushton 15,000 më pak, pra 33,000 denarë. Bandera, 33,000, llambë 48,000 denarë.

Duke shkuar më tej, Zlatko Marin merr një shportë loop! Vetëm rreth, pa dërrasë, pa rrjetë shporte, pa të gjitha ato elemente të tjera për të luajtur fëmijët. Dhe ai paguan 15,000 denarë për të, saktësisht 14,900 denarë! Zlatko Marin, profesor i fizikës, blen një shportë për 15,000 denarë komunal. Gjatë një epidemie, kur njerëzit mbeten të pambrojtur, ata ulen në një shtetrrethim, dhe ai jep 250 euro për një rreth, dhe në një dyqan rrathët shiten për 4,000 denarë. Pra, jo në një tender, por në një dyqan, në pakicë.

Le të shkojmë më tej, Zlatko Marin me para nga Komuna e Aerodromit paguan një shatërvan metalik për ujë të pijshëm për 65,000 denarë! Mbi 1000 euro për një shatërvan. Rubineti, thotë zëvendësimi i rubinetit të dëmtuar me të ashtuquajturën biberon, me një mekanizëm mbyllës ose “buton shtytës” kushton 7,000 denarë. Vetëm për hapjen e valvulave në çezma kushton 6,600 denarë! Hapja e valvulës 6,600 denarë. 65,000 denarë rubinet, valvula hapëse 6,600 denarë, rubinet me buton 7,000 denarë! Dhe kështu me radhë, e kështu me radhë. Gjithçka mund të gjendet në prokurimet e Zlatko Marin me Buxhetin e Komunës së Aerodromit.

I dashur,

Kjo është e turpshme. LSDM nuk ka një ditë pa një zyrtar të kapur në një skandal kriminal. Zlatko Marin u kap vetëm një muaj më parë duke u përpjekur të korruptonte mediat dhe gazetarët nën maskën e një lojë çmimi, e cila u dënua nga publiku dhe organizatat e mediave gazetare.

I dashur,

Kjo është e papranueshme, kjo është çnjerëzore, Zlatko Marin të blejë një llambë të lehtë në tendera për 48,000 denarë, 10 për 480,000 denarë, ndërsa qytetarët janë ulur të mbyllur gjatë orarit policor!

Prandaj, çfarë tjetër duhet të ndodhë që institucionet të fillojnë të bëjnë punën e tyre?

Pas ndryshimit të qeverisë në Aerodrom, të gjitha këto prokurime do të auditohen, do të ketë përgjegjësi.

Pyetje: Komenti juaj në lidhje me njoftimin për heqjen e teksteve shkollore të shtypura, pra dixhitalizimin e librave shkollorë?

Përgjigje: Social Demokratët e rremë, në funksion të mafies në pushtet, tregojnë fytyrën e tyre të vërtetë arrogante. E vërteta është se për vite me radhë nuk ka libra të rinj, dhe mafia në pushtet tani po heq tekstet falas! Evenshtë edhe më tragjike që pa një zgjidhje për situatën aktuale, ajo aktuale me 10% të studentëve me arsim online, dmth 25,000 fëmijë nuk ndjekin mësime tani, dhe duket se mafia në pushtet po e shfuqizon, dmth. duhet ta shfuqizojë atë ligjin për arsimin e detyruar! Milioneri i ri mendon se ata që nuk kanë – as nuk kanë nevojë të studiojnë. 25,000 fëmijë tani janë përjashtuar nga shkolla për shkak të mungesës së kompjuterëve, pothuajse një e treta e tyre nuk kanë as energji elektrike në shtëpi!

Por Mila Carovska dëshmon paaftësinë e saj për t’u kujdesur dhe për të simpatizuar për ata që nuk kanë.

Mila Carovska nuk mendon për to por arsyeton tenderët buxhetorë për partnerin e saj në shtëpi.