Spanja ka hequr dorë nga detyrimi për të mbajtur maskë në plazh

258

Veshja e maskave mbrojtëse në plazh për shkak të pandemisë së koronavirusit nuk do të jetë më e detyrueshme nëse respektohet distanca pasi masa shkaktoi zemërim përpara sezonit turistik.

Masa, e cila hyri në fuqi javën e kaluar, i detyroi vizitorët e plazhit të mbanin maska ​​edhe kur ulen në një peshqir.

Vendimi ka provokuar zemërim, veçanërisht në pjesët bregdetare të Spanjës, ndërsa vendi, i cili varet shumë nga turizmi, po përgatitet për sezonin e verës dhe po bën presion për futjen e pasaportave covid.

Autoritetet përfundimisht hoqën masën.

Tani e tutje, do të lejohet të hiqni maskat në plazh “nëse dikush qëndron në një vend të caktuar dhe respekton distancën minimale prej 1.5 metra midis njerëzve që nuk janë nga e njëjta shtëpi”, njoftoi së fundmi Ministria Spanjolle e Shëndetësisë natën

Sidoqoftë, mbajtja e maskës mbetet e detyrueshme gjatë ecjes në plazh.

Veshja me një maskë në natyrë u prezantua në maj të vitit 2020 pas valës së parë të pandemisë së koronavirusit në Spanjë.