Shqiptarët edhe njëherë anashkalohen .Të premten takimi Pendarovski-Mickoski, do të diskutohet edhe për “27 prillin”(vtoro poluvreme)

78

Në takimin e sotëm që kishte kreu i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski me gazetarët u bë e ditur se të premten do të realizohet takim mes presidentit Stevo Pendarovski dhe kreut të VMRO-së, Hristijan Mickoski. Edhe pse u tha se takimi është iniciativë e VMRO-DPMNE-së, kjo qëndron për opinion ndërsa rezulton nga marrëveshja e fundit të takimit Zaev-Mickoski… ku partitë shqiptare u anashkaluan ndërsa ora dhe vendi do të caktohet nga Kabineti i presidentit. Maqedonia mori edhe një tush të fftohtë dje nga komisioneri për zgjërim Oliver Vaherley edhe atë mes Shkupit lidhur me moshapjen e negociatave me BE…Në takim pritet të diskutohen dy tema, deklaratat e presidentit për ngjarjen e 27 prillit si dhe situata politike dhe ekonomike ne vend. Po pse kryetari nuk i raporton njëjtë edhe bllokut shqiptar pozitë -opozitë BDI-së ose ASH -së për situata politike dhe ekonomike ne vend tet a tet ose edhe bashkarisht VMRO-DPMNE -ASH -Pendarovski dhe prej kurë tet a tet në bllokun maqedonas ,po bëhen takimet e pësojnë shqiptarët -rasti i fundit shtyerja e rregjistrimit të popullsisë në RMV ,ndërsa VMRO-DPMNE një javë më parë mbajti një miting të madh anti qeveritar në Shkup ,dhe nuk i pengoi Pandemia .Edhe pse u tha se ky takim paraqet tentim të VMRO-DPMNE-së për të përmirësuar raportet me presidentin Pendarovski, pasi kjo parti muaj më parë kishte ngrirë kontaktet me Presidentin.Patjetër se do të bisedohet edhe për ndërtimin e strategjisë shtetrore për të mbrojtur Qeverinë Zaev 2 lidhur me dështimin politik me BE dhe me Bullgarinë .Nuk duhet harruar se Pendarovski si kryetar shteti u zgjodh me ndihmën e votave të elektoratit shqiptarë…