Shkup / Policia fshin pamjet nga një reporter i Sloboden Peçat që incizonte protestuesit: Ju po na incizoni në fytyrë, kështu që makinat tona pastaj do të digjen

76

Gazetari i Sloboden Peçat Mihailo Donev, i cili sot raportoi drejtpërdrejt nga protestat në çështjen “Monstra” afër Mavrovkes, u detyrua nga inspektorët e policisë me rroba civile të fshinin materialin e regjistruar, i cili nga mënyra se si audienca kishte mundësinë të ndiqte përmes rrjete sociale.

Gjegjësisht, kolegu Donev në rrëmujën e krijuar gjatë presionit të policisë ndaj protestuesve dhe shtypjes së tyre ndaj Bitpazar, u identifikua nga tre persona që u prezantuan si inspektorë në Ministrinë e Brendshme, dhe kërkoi ID e tij të gazetarit, por ndërkohë ai humbi ajo në turmën e protestës dhe u dha atyre një kartë identiteti siç u kërkua.

Pasi u identifikua siç duhej, njëri prej tyre i kërkoi të fshinte materialin e regjistruar me shpjegimin se “regjistrimet tregojnë fytyrat e tyre dhe pastaj dikush do t’u vërë flakën makinave të tyre”, megjithëse kamera e reporterit tonë drejtohej gjithnjë nga turma që hidhte herë pas here gurë dhe shishe në kordonin e policisë.

Për shkak të momentit të ndjeshëm dhe të tensionuar, kolegu Donev veproi sipas urdhrit të policit identifikimi i të cilit nuk ishte i dukshëm, të cilin, nga ana tjetër, “Sloboden Peçat” si redaksi e konsideron si pengesë në kryerjen e detyrës profesionale të gazetarit .

Sipas reporterit tonë, pasi ishin fshirë regjistrimet nga telefoni zyrtar i “Sloboden Peçat”, kjo “trojkë” e inspektorëve shkoi tek një reporter tjetër i cili po filmonte protestën nga i njëjti kënd.

“Sloboden Peçat” beson në lirinë e informacionit e cila është e paprekshme dhe pret që Ministria e Brendshme të sqarojë rastin e personave që abuzojnë me pozicionin e tyre dhe pengojnë informacionin publik.