Tetë persona të ndaluar, shtatë oficerë policie të plagosur në protestën për “Monster”

34

Tetë persona janë ndaluar dhe çështja ende është duke u punuar, dhe shtatë policë u plagosën në protestën e sotme për “Monster”, konfirmoi Ministria e Brendshme për MIA.

Organizatorët, pasi paraqitën kërkesat e tyre në lidhje me “Përbindëshin”, por edhe për çështje të tjera gjyqësore dhe pasi disa nga protestuesit hodhën gurë dhe sende të tjera në drejtim të policisë, e shpallën protestën të mbaruar.

Ekipi i MIA-s u sulmua në protestë, pas së cilës transmetimi direkt u ndërpre përkohësisht.

Në deklaratat e tyre, organizatorët kërkuan që ekspertët ndërkombëtarë të rishikojnë rastet e “Monstrum”, “Almir”, “Alfa”, “Harun Aliu”, “Brodec” dhe të tjerët, dhe disa prej tyre i kërkuan udhëheqësit të BDI-së Ali Ahmeti të largohej nga Qeveria.

“Meqenëse asnjë qeveri nuk po ndërmerr ndonjë veprim për këto çështje, ne mund t’i drejtohemi vetëm institucioneve ndërkombëtare,” thanë protestuesit.

Deputeti i Alternatives Skender Rexhepi u bëri thirrje protestuesve të qëndrojnë të qetë dhe u zotua të bëjë gjithçka që është e mundur si ligjvënës për të “siguruar drejtësinë në këto raste”. Ish Nënkryetari i Parlamentit Hysni Shaqiri gjithashtu u bëri thirrje protestuesve të jenë të qetë.

Protesta u organizua për shkak të pakënaqësisë së familjeve të të pandehurve në çështjen “Përbindësh” pas shqiptimit të dënimeve të përjetshme për të pandehurit Halil Demiri, Afrim Ismailovi и Agim Ismailovi, dënimi i vetëm prej 15 vjetësh për të pandehurin Fejzi Aziri dhe dënimi i vetëm i Ha Aziri, i akuzuar për pesë vrasjet e pesë personave në Liqenin e Smilkoves më 12 prill 2012. Për të akuzuarin Sami Luta, aktakuza refuzohet, për shkak të shkarkimit të prokurorit publik.