Ruskovska pretendon se urithi nuk është në Prokurori: Vetëm tre prej nesh dinin për ndalimin e Mijalkov!

36

Absolutisht përjashtoj mundësinë që informacioni itë ketë rrjedhur nga Zyra e Prokurorit, informacionin e parë që i dërgova Ministrisë së Brendshme i shkruajta në zyrën time pasdite të Shtunën, dhe nuk kishte njeri në punë përveç meje. Dje, të Dielën, vetëm kolegët Lençe Ristovska dhe Trajçe Pelivanov erdhën në gjykatë me një propozim të përgatitur për përcaktimin e masës së paraburgimit, thotë Ruskovska.

Shefja e Prokurorisë për Prokurorinë e Krimit të Organizuar Vilma Ruskoska në një prononcim për televizionin “Sitel” mbrëmjen e sotme ka mohuar që informacioni për ndalimin e ish-drejtorit të UBK-së Sasho Mijalkov të ketë rrjedhur prej tyre.

  • Nuk ka një mundësi të tillë, sepse informacionin e parë që i dërgova Ministrisë së Brendshme i shkruajta vetëm në zyrë pasditen e së Shtunës dhe nuk kishte asnjë në punë përveç meje. Dje, të Dielën, vetëm kolegët Lence Ristovska dhe Trajce Pelivanov erdhën me një propozim në gjykatë për të caktuar një masë paraburgimi, në mënyrë që askush të mos e dinte përveç ne të treve të Dielën. “Unë absolutisht përjashtoj mundësinë që informacioni të dalë nga Prokuroria,” tha Ruskoska.

Nga dje pasdite, Mijalkov është i padisponueshëm dhe policia nuk arriti të dorëzojë vendimin për arrest shtëpiak, i cili si masë paraprake, me kërkesë të prokurorisë, u soll nga Gjykata Penale. Ministria e Brendshme fillimisht njoftoi një shtetas dhe këtë pasdite një urdhër arresti ndërkombëtar për Mijalkov.

Ndërkohë, anëtarët e familjes së Mijalkov dhe siguria e tij thirren në stacionin e policisë për një bisedë informuese.