Rexhep Tajip Erdogan do të marrë pjesë në inaugurimin e minares së Xhamisë Alipasha në Ohër

76

Ambasadorja turke në Maqedoni Tulin Erkal Kara, e cila vizitoi Xhaminë Alipasha në Ohër, njoftoi se Presidenti turk Rexhep Tajip Erdoganan do të marrë pjesë në një ceremoni për promovimin e ndërtesës fetare të rindërtuar.

Ajo gjithashtu theksoi se po punohet për harmonizimin e datës me autoritetet maqedonase për të marrë pjesë në ceremoninë e hapjes së xhamisë së rinovuar.Pritet që kryeministri Zaev dhe presidenti Pendarovski të marrin pjesë në hapje, raportoi vecer.mk.

Xhamia Alipaşa u rindërtua dhe u rinovua sipas një vendimi të Zyrës për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore dhe Historike, me mbështetjen financiare të Republikës së Turqisë, por pa leje ndërtimi. Nuk është e diskutueshme për ambasadorin dhe IRC që ndërtesa është e paligjshme.

  • Ishte një ëndërr e Presidentit Erdogan për të restauruar ndërtesën. Republika e Turqisë dhe Republika e Maqedonisë janë shtete vëllazërore. Turqia, përmes agjencisë Tika dhe një shoqate të ngjashme, ka rinovuar disa objekte në Maqedoni. “Miqësia jonë është përgjithmonë dhe afatgjatë,” tha ambasadori Kara.

Duke bërë thirrje për respektimin e dallimeve, ambasadorja tha se nuk shihte asgjë kontroverse në rindërtim, dmth se gjithçka e rënë dakord midis dy vendeve në lidhje me rindërtimin e ndërtesës fetare ishte respektuar.