Zaevi kundër ligjit dhe Parlamentit : Kufizime, nëse duam regjistrim dhe zgjedhje

54

Lajmi interaktiv

Parlamenti është ai që vendosi me vota deputetësh të cilët sipas Kushtetutës janë vota e popullit pra PARLAMENTI vendosi për shtyerjen e regjistrimit nga data 1 prill 2021 për muajin shtator ndërmjet datës 5-30 shtator 2021 me propozim Qeverie që doli nga takimi i dy liderëve LSDM dhe VMRO-DPMNE arsyetimi Para së gjithash shëndeti dhe se do ketë klimë më të mirë shëndetsore në shtator përcillte aso kohe Qeveria i referohemi faktografisë së Radio Europa e lirë

https://www.slobodnaevropa.org/a/odlo%C5%BEen-popis-stanovni%C5%A1tva-u-s-makedoniji/31175551.html

Dhe u tha se ndërmjet 5 shtatorit dhe 30 shtatorit 2021 do realizohet regjistrimi edhe pse opozita shqiptare ishte kundër…

Për shtyerjen e regjistrimit sërrish shkroi me datë 26.07.2021 www.telegrami.mk nga burimet ndërkombëtare të akredituar në RMV dhe si duket www.telegrami.mk si zakonisht ia qëlloi …ha ha …po ne nuk rrijmë me Artan Grubin dhe te Artan Grubi as me të zgjedhurit e BDI-së në pushtet që si të arritur e tregojnë takimin ditor si të arritur edhe kur dalin në PLLOSHTAD MAKEDONIA për të pirë kafe ose për të ngrënë drekën me njëri tjetritnbrenda BDI-së

linku https://telegrami.mk/shqiptaret-sdo-ti-humbin-te-drejtat-edhe-nese-dalin-nen-20-zaevi-kete-muhabet-artan-grubit-dhe-ali-ahmetit-tua-thote-jo-shqiptareve-a-paralajmeron-prap-shtyerjen-e-regjistrimit/

Ndërsa sa i përket zgjedhjeve lokale prapë nga ndërkombëtarët LSDM por edhe BDI do jenë humbësit më të mëdhenj …le ti anuloje kur të doje .ZAEVI i cili e ka marë porosinë mu nga ndërkombëtarët dhe me siguri ia ka përcjellë Artan Grubit.. Zaevi me shtyerje të rregjistrimit dhe zgjedhjeve mbase llogarit se në Tetovë KID JELLAKUN E BËN në këtë intermexo që planifikon PI-AR dhe Zaevi …NUK E BËN DOT …dhe kur do që të mbahen zgjedhjet prap do humbe LSDM .Mirëpo ti kundërvihesh vendimeve të Parlamentit kjo është e paparë ,revidimi i ligjeve dhe mosmbajtja e afateve nga Qeveria dhe mos zbatimi i tyre është vepër penale sqarojnë ndërkombëtarët .Tash fajtor kujdestar populli i ka fajet me mosrrespektim të zbatimit të masave konkrete për Pandeminë por në 1 Prill 2021 kush i kishte fajet (mos sjellja e vaksinave nga Qeveria dëgjohet zëri i ndërkombëtarëve që këtyre ditëve në Tetovë po zbarkojnë për çdo ditë …por interesant nuk takojnë më as Tuttin as BDI-në )

===========================

lajmi aktiv që qarkullon https://zhurnal.mk/zaev-kufizime-nese-duam-regjistrim-dhe-zgjedhje/

Zaev zbuloi nëse masat e paralajmëruara kundër Kovid-19 do të ndikojnë në regjistrimin e popullsisë.

I pyetur nga gazetarët nëse masat e reja për mbrojtje nga bartja e koronavirusit do të ndikojnë në zbatimin e regjistrimit të popullsisë, kryeministri Zaev tha se që të gjitha këto procese të zhvillohen në mënyrë të papenguar, është e nevojshme që qytetarët të vaksinohen dhe të respektojnë masat. Ai bëri të ditur se nuk do të ketë kufizime të lëvizjes, ndërsa masat e miratuara një ditë më parë tek ne janë të pranishme në shumicën e vendeve evropiane.

“Është e qartë se përmes kësaj dërgojmë porosi për vaksinim dhe se ne i nxisim qytetarët që të vaksinohen meqë ky është ilaçi dhe mënyra e vetme që ekziston për të luftuar këtë pandemi. Është e rëndësishme që fëmijët të shkojnë në shkollë më 1 shtator, është e rëndësishme që të ketë regjistrim të suksesshëm, është e rëndësishme që zgjedhjet të përfundojnë siç duhet.”- deklaroi Zoran Zaev.