Putini: Unë e përgëzoj popullin vëlla maqedonas për festën, shkrim-leximi na erdhi nga Maqedonia ?!

55

“Sot në Rusi është një ditë solemne – Dita e shkrim-leximit sllav dhe shkrim-leximi na erdhi nga vendi maqedonas,” tha ambasada ruse në një postim në Twitter, duke cituar Putinin.Ne e përgëzojmë popullin vëlla maqedonas në ditën e Shen Kirilit dhe Metodit, e cila festohet si një festë kombëtare, thuhet në mesazhin urues nga Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, me rastin e 24 majit, Ditës së Shen Kirilit dhe Metodit .