Çfarë po ndodh Ambasadat e Maqedonisë dhe Bullgarisë shënojnë bashkërisht Ditën e Shën Kirilit dhe Metodit ?!

62

Ambasada e Maqedonisë së Veriut dhe ajo e Bullgarisë në Beograd, Pragë, Varshavë dhe Kiev bashkërisht kanë shënuar ditën e Dita e vëllezërve Shën Qirili dhe Metodi.Nga Ministria e Punëve të Jashtme njoftuan se në frymën e Marrëveshjes për miqësi, fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim, dy ministritë u dakorduam që me ngjarje të përbashkëta Ambasadat e të dy shteteve në Beograd, Pragë, Varshavë dhe Kiev, të shënojnë dhe urojnë këtë festë për historinë e përbashkët dhe kulturën e të gjithë popujve slloven.