28.6 C
Tetovo
E hënë, 22 Korrik, 2024
BallinaLajmePër 18 vjet, përmbaruesit kanë mbledhur gati 2 miliardë euro borxhe

Për 18 vjet, përmbaruesit kanë mbledhur gati 2 miliardë euro borxhe

Vitën e kaluar, përmbaruesit me detyrim kanë mbledhur pothuajse 160 milionë euro. Ky është shuma e dytë më e madhe në karierën e tyre 18-vjeçare, pas rekordit të vitit 2017, kur mblodhën mbi 166 milionë euro, sipas të dhënave nga Dhoma e Përmbaruesve, mbi bazën e të cilave portali “Pari” bëri këto llogaritje.

Vitën e kaluar kishte 93 përmbarues me 327 të punësuar, ndërsa në vitin 2008 kishte 54 përmbarues me 231 të punësuar. Vitën e kaluar, numri i kërkesave të pranuara për përmbarim në zyrat e përmbaruesve ishte 170,325. Numri i çështjeve të përfunduara ishte 76,572.

Sipas strukturës së kreditorëve, përmbaruesit në favor të shtetit në vitin 2023 mblodhën një shumë totale prej 4.3 milionë euro, në ekonomi hynë gjithsej 132.3 milionë euro, ndërsa nga qytetarët 25 milionë euro.

Sipas strukturës së debitorëve, përmbaruesit në vitin 2023 mblodhën shumën më të madhe të parave nga persona juridikë të ndryshëm, mbi 90.3 milionë euro. Më pas nga persona fizikë një shumë prej 41.9 milionë euro dhe nga Republika e Maqedonisë një shumë prej 29.5 milionë euro.

Dhoma e Përmbaruesve u formua në vitin 2006 dhe sipas evidencës së saj, për 18 vite janë mbledhur pothuajse 2 miliardë euro. Gjatë kësaj periudhe janë pranuar 1,993,277 kërkesa për mbledhje me detyrim përmes përmbaruesve, janë realizuar 758,352, që do të thotë se kanë një përqindje të ulët realizimi – 38%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments