Pendarovski / Shtyrja e regjistrimit të popullsisë, nuk paraqet problem ?! Vetë shtyrja …kur e thotë presidenti hap dilema ?

59

lajmi interaktiv

Te perkujtojme Presidentin pasi e nenshkroi ligjin per Rregjistrim te popullates dhe …pse vullneti i deputeteve te shprehur ne Parlament nuk mund te zevendsohet me deklarata mbi votimin e organit me te larte Parlamentit … Po pune e madhe se je Presidenti i shtetit dhe nuk mund te shkelish mbi vendimet e sjellura atje…ose pse e nenshkrove miratimin e Ligjit per rregjistrim …Parlamenti është legjislatura e vetme e Maqedonisë së Veriut . Sipas Kushtetutës, Kuvendi përfaqëson njerëzit dhe ka pushtet legjislativ….Pendarovski i fryn zjarrit per gjoja gjuhe te perbashket te gjitha Partive dhe te plotsoje deshira politike POST VOTUESE per VMRO-DPMNE…e cila nuk e votoi ligjin sepse OPOZITA SHQIPTARE I NGULITI me VOTIM …Pendarovski pra me deklarate te tille vetem shton dyshimin e marrveshjeve nen tavoline LSDM-VMRO….me siguri eshte numri i ndonje popullate …. marrveshjet e fshehta qe nuk u realizuan heren e pare… VMRO-DPMNE patimundesi te votonte dhe ti shprehte verejtjet po iken nga Parlamenti ….gjitha shtyrjet pas dates 1 deri 15 Prill jane ne favor te dilemave dhe manipulimeve >Kryetari i Shtetit Pendarovski nuk mund te del mbi daten 1 prill pa le te jete shtyerja edhe per 3 muaj …te gjithe ata qe bojkojtojne ka parapare ligji sanksione …Pendarovskin duhet partite OPOZITARE TA PERKUJTOJNE SE PA VOTAT E SHQIPTAREVE NUK MUND TE ZGJEDHEJ …DHE TA KUNDERSHTOJNE

Regjistrimi i popullatës, amvisërive dhe banesave në Maqedoni të Veriut do të zbatohet prej 1 deri më 21 prill të këtij viti, ndërsa për realizimin e tij do të përgatitet metodologji dhe dokumente të tjera shoqëruese. 

Kuvendi në kuadër të vazhdimit të seancës së 29-të me 62 vota “pro”, pa “të përmbajtur” dhe pa asnjë “kundër” e miratoi Ligjin për regjistrim të popullsisë, amvisërive dhe banesave në Republikën e Maqedonisë së Veriut në vitin 2021. Për regjistrimin kanë votuar edhe 29 deputetë pjesëtarë të bashkësive etnike. Këtë vendim ligjor e mbështetën shumica në pushtet LSDM, BDI dhe Besa, dhe Aleanca për shqiptarët dhe Alternativa opozitare. Debati për Propozim ligjin në Kuvend përfundoi më 15 janar.

=====================

lajmi aktiv qe qarkullon

linku https://tv21.tv/per-pendarovskin-nuk-paraqet-problem-shtyrja-e-regjistrimit-te-popullsise/

Presidenti Stevo Pendarovski konsideron se mund të bëhet kompromis për regjistrimin dhe të dy opsionet politike kundërshtuese ta zgjatin dorën – pushteti të pajtohet që regjistrimi të zbatohet në maj ose në qershor, ndërsa opozita të mos e bojkotojë.

“Me këtë mundohem të bëj urë ndërmjet dy opsioneve politike. Pohoj se polarizimi politik e ngec shtetin tonë më shum se gjithçka tjetër. A është problem t’u bësh thirrje mbështetësve tu të mos bëjnë bojkot ose regjistrimi të mbahet në maj ose qershor. Ta zgjatim dorën. Nuk shoh arsye pse regjistrimi të mos anulohet për një muaj ose dy. Tërësisht legjitime janë kërkesat nga aspekti i shëndetësisë. Nëse kemi pritur 20 vjet, nuk do të jetë mëkat të mbahet në maj ose qershor, por ta bëjmë që të mos ketë aspak frikë te qytetarët për shkak të Kovid-19”, tha Pendarovski në TV24.