Pendarovski: Arratisja e Mijalkovit diskrediton përpjekjet për të trajtuar krimin, korrupsionin e lartë

37

Presidenti Stevo Pendarovski në lidhje me arratisjen e ish-drejtorit të UBK-së Sasho Mijalkov u bën thirrje të gjitha institucioneve kompetente të marrin masat e nevojshme për të zbatuar vendimin e gjykatës për ndalimin e tij.

  • Zhvillime të tilla janë të papranueshme për një vend që pret të fillojë negociatat për anëtarësimin në Bashkimin Evropian dhe që punon shumë për të reformuar sistemin gjyqësor dhe për të ndërtuar besimin në shtetin e së drejtës. Kjo diskrediton përpjekjet dhe shpresat për të luftuar krimin dhe korrupsionin e lartë, tha Presidenti Pendarovski.

Presidenti Pendarovski, siç u njoftua nga Kabineti i tij, pret që institucionet kompetente të kryejnë një hetim sa më shpejt të jetë e mundur për të sqaruar plotësisht çështjen dhe nëse ndonjë lëshim zbulohet nga institucionet kompetente për të marrë përgjegjësinë.

-Qytetarët kërkojnë përgjegjësi, si kriminale, ashtu edhe morale. Lufta për sundimin e ligjit do të thotë që kushdo që shkeli ligjin para se të ndëshkohej, tha Presidenti Pendarovski.