Shkup / Derisa Partitë shqiptare heshtin Levica akuzon : Zaevi është drejtpërdrejt përgjegjës për arratisjen e Mijalkovit

26

Levica / Zaev është drejtpërdrejt përgjegjës për arratisjen e Mijalkovit
Për të Majtën, arratisja e Sasho Mijalkov nuk është një befasi, por vetëm një konfirmim tjetër i sekretit publik se qeveria e kryesuar nga Kryeministri Zaev dhe LSDM janë në kontakt të ngushtë me të gjithë të pandehurit e parë në çështjet e hapura nga SPO si një rezultat i “bombave”, të cilat Zaev në mënyrë selektive i botoi ato nga opozita gjatë të ashtuquajturave “Revolucioni shumëngjyrësh”.

“Moreshtë më se e qartë se kjo nuk është një” lëshim “i Ministrisë së Brendshme të udhëhequr nga Spasovski. “Isshtë e qartë se në këtë rast, siç ishte rasti me arratisjet e mëparshme të kriminelëve të dënuar, strukturat menaxhuese të Ministrisë së Brendshme janë bashkëpunëtorë të drejtpërdrejtë në përmbushjen e premtimeve që Kryeministri Zaev u dha kriminelëve nga regjimi i kaluar”, tha majtas.

Partia kujton deklaratën e Zaevit se “as Sasho as Gruevski nuk do të shohin të keqen në të”, si dhe se, siç thonë ata, “pa pjesën kriminale të VMRO-DPMNE, ndryshimi jokushtetues i emrit nuk do të ishte realizuar, për atë Zaev në një deklaratë konfirmoi se Mijalkov bisedoi me tetë deputetët dhe i inkurajoi ata të votojnë për Marrëveshjen e Prespës.

“Padyshim, për Sasho Mijalkov, liria është një shpërblim nga Zaevizmi për fronëzimin e Veriut.

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen dhe promovimin e krimit dhe korrupsionit, LSDM dhe Zaev si udhëheqës të qeverisë, treguan se gjithçka që ata premtuan – ata e përmbushën dhe e realizuan. “Por kur bëhet fjalë për premtimet me të cilat ata mashtruan publikun e gjerë, mbetet vetëm parullat dhe frazat e përdorura nga vetëm mbështetësit e partisë më të vogël të ryshfetit dhe ish-revolucionarët shumëngjyrësh fitimprurës,” tha deklarata.

E majta beson se për të kapërcyer krizën politike në të cilën ndodhet vendi, mjafton jo vetëm dorëheqja e Qeverisë, por edhe përgjegjësia penale e zyrtarëve të saj dhe formimi i një qeverie kalimtare që do të zhvillojë zgjedhje të drejta parlamentare.

https://www.mkd.mk/makedonija/soopshtenija/levica-za-begstvoto-na-mijalkov-direktno-e-odgovoren-zaev