Pasaportat e vaksinave që do t’u shpërndahen qytetarëve të vaksinuar do të jenë në formë letre dhe digjitale

73

Pasaporta e vaksinës që do t’u lëshohet qytetarëve që do të marrin dozën e dytë të vaksinës kundër covid-19 do të jetë në formë letre, por mund të përdoret edhe në formë dixhitale, zbuloi Ministria e Shëndetësisë për Plusinfo.

  • Për momentin, Ministria e Shëndetësisë dhe Republika e Maqedonisë Veriore po harmonizohen për një dokument të ndërveprueshëm, të ashtuquajturën “pasaportë vaksinimi”. Ne ndjekim standardet e vendosura nga vendet anëtare të BE dhe do të veprojmë sipas tyre. Momenti i parë kur do të përcaktohen të gjitha segmentet në lidhje me këtë pasaportë vaksinimi do të njoftohet për publikun. Pasaporta e vaksinimit ndoshta do të jetë në formë letre, por mund të përdoret edhe në formë dixhitale – thonë nga Ministria e Shëndetësisë për Plusinfo.