Pas 200 viteve nxënësit në Francë nuk do mbrojnë maturën shtetrore

146

Ministri Francez i Arsimit, Jean-Michel Blanker, njoftoi se Bakalorea po heq dorë, d.m.th provimin përfundimtar të maturës.

Maturantët e shkollave të mesme do të jenë në gjendje të marrin një diplomë bazuar në notat parashkollore dhe pas shkollës për shkak të koronavirusit.

Rreth 740,000 nxënës në Francë u kërkua të provonin provimin e diplomimit këtë vit.

Blanker tha se shkollat ​​nuk do të hapeshin para majit dhe mund të ishin më vonë.

Provimi i maturës në sistemin shkollor francez u prezantua në 1808 dhe kërkohet për pranim në universitete.