Një përpjekje tjetër për zhbllokimin e Parlamentit, takimi i Zaevit me koordinatorin e ASH dhe Alternativës Skender Rexhepin ZEJD.

36

Kryeministri Zoran Zaev së bashku me Ministrat e Brendshëm dhe të Drejtësisë Oliver Spasovski dhe Bojan Mariçiç do të takohen sot në Parlament me koordinatorin e grupit parlamentar të Aleancës së Shqiptarëve dhe Alternativën Skender Rexhepi dhe nënkordinatorin e grupit parlamentar për të diskutuar ligji për shtetësinë. Koordinatori i grupit parlamentar Rexhepi tha se ata do të përpiqen të bëjnë një kompromis, por se ata nuk do të devijojnë nga interesat e qytetarëve të prekur. Kryeministri Zaev e njoftoi këtë takim në Parlament pas bisedimeve me udhëheqësin e VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski dhe qëllimi është zhbllokimi i Parlamentit. Deputetët nga Aleanca e Shqiptarëve dhe Alternativa kanë paraqitur mbi 32,000 ndryshime në rreth 20 ligje, përfshirë rreth 400 mbi vendimin për të vazhduar krizën në kufijtë jugorë dhe veriorë, pasi VMRO-DPMNE dhe e majta bllokuan ligjin e tyre të shtetësisë., Dhe shumica në pushtet nuk paraqiti propozimin që njoftoi.
opserver.mk