Ministresha e MASH-it Milla Carovska: Nga 1 shtatori, nxënësit kthehen në shkolla

32

“Ne jemi duke u përgatitur që të gjithë nxënësit të kthehen në shkollë nga 1 shtatori nën protokollet për mbrojtje kundër Covid-19”, tha Ministresha e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska në paraqitjen e mbrëmjes në “Temën e Ditës” në Sitel TV.

Carovska theksoi se Plani dhe Protokollet u miratuan nga Qeveria .

  • Viti i ri shkollor do të fillojë me një prani fizike për të gjithë nxënësit. Ky është skenari më i dëshirueshëm. Sigurisht, klasat do të zhvillohen me protokolle të miratuara, të veshura me maska, ventilim dhe matje të temperaturës, tha Carovska.

Ministri theksoi se qëllimi i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës është të sigurojë vazhdimësi të mësimdhënies, por edhe të mbrojë shëndetin e nxënësve, mësuesve dhe prindërve. Ministria e Arsimit dhe Shkencës, siç tha ai, po merr një qasje serioze dhe ka edhe dy skenarë të tjerë, por nëse dhe kur do të zbatohen, do të varet nga Komisioni për Sëmundjet Infektive.

Nëse situata epidemiologjike ndryshon, mund të merret një vendim për të kryer mësimdhënie nga klasa e pestë në të nëntën me mësim në distancë. Ose, të zbatohet alternativa e tretë, e cila parashikon kthimin e të gjithë nxënësve në shkolla nën protokollet shëndetësore, por me një rotacion të grupeve të nxënësve, në mënyrë që një grup të jetë në shkollë me prani fizike, ndërsa një tjetër të ndjekë klasat në internet.

Carovska theksoi se të tre skenarët mbështeten nga protokollet e duhura për mbrojtjen e shëndetit të studentëve dhe mësuesve, dhe kështu shëndetin publik dhe shtoi se publiku do të informohet në kohën e duhur.