Merko “njofton” se si arriti të nënshkruajë 27,000 euro nëpër kafene: Unë haja shpesh dhe me zort për t’i ndihmuar

62

Kam ngrënë, shpesh me forcë, thjesht për të ndihmuar furnizuesit e ushqimit në Strugë. “- justifikon kryetari i Komunës së Strugës, Ramiz Merko, pas informacionit se gjatë një pandemie ai shpenzoi 27 mijë euro para buxhetore në kafene dhe restorante.

Ai hodhi poshtë akuzat e opozitës se qytetarët e Strugës ishin viktima të ekstravagancës dhe luksit të tij dhe u përgjigj se nëse dikush ishte viktimë, ishte ai, sepse angazhimi dhe dëshira e tij për të ndihmuar i sillnin kolesterol të lartë, sheqer, enë të bllokuara të gjakut dhe gjak të lartë presion, por megjithatë i gatshëm për të vazhduar sakrificën për të mirën e njerëzve të Strugës.

Dje, Alsat njoftoi se Ramiz Merko nga buxheti komunal i Strugës shpenzoi 27,500 euro në vitin 2020 për ekipe kombëtare, dmth për të ngrënë në restorante.

Në tre vitet e kaluara, pra për 2018, 2019 dhe 2020, kjo shumë është gati 78 mijë euro. Paratë u shpenzuan nga programi “Kryetari i Bashkisë – për shpenzime dhe përfaqësim”, raportoi Alsat.

Opozita reagoi ndaj këtyre shpenzimeve.

“Vitin e kaluar, në kushtet kur kishim gjendje të jashtëzakonshme, kur objektet hotelierike po funksiononin me kufizime, u shpenzuan 27,000 euro. Kështu u keqpërdorën paratë e qytetarëve. Në seancën e fundit, kryetari i komunës nuk e mohoi faktin se ato para ishin shpenzuar për përfaqësim “, tha Alen Dereban, këshilltar nga VMRO DPMNE.

Raimonda Mamudi, këshilltar i Aleancës së Shqiptarëve, vuri në dukje:

“Ku dhe kur keni ngrënë dreka dhe darka kur e dimë që kemi qenë në izolim që prej 11 Marsit?” Për një kohë të gjatë restorantet ishin të mbyllura, kur më shumë se 4 persona ende nuk mund të mblidhen dhe të hanë në një restorant? “Ku keni shpenzuar 27,500 euro për ekipin kombëtar?”