M SH -Venko Filipçe / Në Maqedoni, mendojmë edhe për ekzistimin e të ashtuquajturave zona kovide të lira

42

Në Maqedoni, futja e të ashtuquajturave Zonat e lira kovide po konsiderohen si një mundësi e mundshme. Duke vizituar këto trende të reja në Evropë, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe përmes Facebook bëri thirrje për vaksinim më të madh. “Në Evropë dhe botë, kufizimet tashmë janë futur për qytetarët e pavaksinuar. Për të hyrë në një hapësirë ​​të mbyllur publike, hyrja në hotelieri, sporte ose shërbime të tjera, kërkohet një çertifikatë e detyrueshme vaksinimi. Vendet tashmë po paralajmërojnë qytetarët e tyre që të vaksinohen në mënyrë që ata të mos përballen me kufizime në funksionimin normal. “Unë u bëj thirrje të gjithë qytetarëve që nuk janë vaksinuar ende ta bëjnë atë sa më shpejt të jetë e mundur,” shkroi Filipçe në Facebook.

Nëntëmbëdhjetë të sapo diagnostikuarit me Covid 19, nga 3,667 teste, u regjistruan në seksionin e fundit ditor të Institutit të Shëndetit Publik. Tetë prej tyre janë në Shkup, në Tetovë – 5, Kumanovë – 2, dhe në Gostivar, Koçan, Gjevgjeli dhe Dibër – nga 1.

9 pacientë të rikuperuar janë regjistruar nga: Tetova – 5, Shkupi – 4. Vdekjet – jo, nëntë janë shëruar dhe ka 246 raste aktive.telmatv