Ejup Rustemi / Nga Shkupi në Ohër do të vozisim me 130 kilometra në orë

118

Këtë vit, ndërtimi i Korridorit 8 do të fillojë dhe deri në fund të vitit 2025 do të kemi një autostradë deri në vendkalimin kufitar Kafasan, njoftoi drejtori i Rrugëve Shtetërore të PE Ejup Rustemi. Ai pret që punimet e ndërtimit të përfundojnë brenda afateve të përcaktuara.

  • Tani është e hapur rruga që Qeveria të formojë një komision që duhet të fillojë negociatat me kompaninë Bechtel dhe Enka, në mënyrë që të kemi një marrëveshje për fillimin e punës në këto seksione, e cila parashikohet nga ligji i miratuar dje në Parlament të Maqedonisë Veriore. Bazuar në këtë ligj, është planifikuar të kompletohet Korridori 8 duke filluar nga Tetova në Gostivar, sepse autostrada aktuale Tetovë – Gostivar nuk i plotëson kërkesat sipas standardeve evropiane – tha Rustemi në TV 21.