Karakaçanovi thotë se ka shumë më shumë Bullgarë sesa Serbë në Maqedoni

56

Zëvendës Kryeministri dhe Ministri Bullgar i Mbrojtjes Krasimir Karakachanov thotë se ka shumë më shumë Bullgarë sesa Serbë në Maqedoni. Ai përmendi edhe figura specifike.

Karakaçanov pretendon se këta bullgarë janë në fakt anëtarë të partive, deputetë, ministra, sponsorë biznesi, gazetarë, drejtues të institucioneve dhe shërbimeve.

“Pse nuk njihet popullsia Bullgare kur ka vetëm 30,000 Serbë atje dhe 120,000 kanë pasaporta Bullgare dhe mijëra të tjerë po presin të marrin pasaporta?” Tha Karakachanov.

Ai tha se ishte më logjike që Maqedonia të shënonte 3 Marsin, festën kombëtare të Bullgarisë, ditën kur Bullgaria, së bashku me Maqedoninë e sotme, u çliruan nga Perandoria Osmane.

Këto reagime pasojnë pasi kryeministri Zoran Zaev njoftoi për Sveti Sava se ai do të kthente gjuhën serbe në shkolla si një lëndë me zgjedhje.

https://faktor.mk/karakachanov-veli-deka-vo-makedonija-ima-mnogu-povekje-bugari-otkolku-srbi