ASH-AAA porosi deri te Zaevi dhe Ali Ahmeti: Premtuat gjuhën shqipe në shkolla, po vendosni atë sërbe

62

Lidhur me deklaratën e kryeministrit Zaev për vendosjen e gjuhës serbe si një lëndë zgjedhore në programin mësimor, ka reaguar kështu Aleanca për shqiptarët dhe Alternativa.

“Ne shpesh flisnim për paradokset dhe absurditetin e politikëbërjes në Maqedoni. Ne kemi dëgjuar një paradoks të tillë sot. Zoran Zaev, në një fushatë duke kërkuar vota nga shqiptarët, premtoi gjuhën shqipe si lëndë zgjedhore për maqedonasit në të gjithë vendin dhe nga ana tjetër partneri i tij Ali Ahmeti, në zgjedhjet e fundit premtoi gjuhën shqipe si lëndë e detyrueshme nga klasa e pestë për nxënësit maqedonas, por në vend të kësaj dy premtime, së bashku ata duan ta bëjnë gjuhën serbe një lëndë zgjedhore”., theksohet kështu në reagimin e koalicionit ASH-AAA.