Karakaçanovi / Mos prisni që Bullgaria të ulë brekët e saj nën presionin e udhëheqjes së re të SHBA ( Video- nga minuta 6-)

68

Ministri i Mbrojtjes dhe Zëvendës Kryeministri Krasimir Karakachanov në një intervistë me TVNova- Bullgari tha se ai nuk pret presion me ndryshimin e udhëheqjes në Shtetet e Bashkuara, se dikush do të bëjë presion mbi Bullgarinë për Maqedoninë.

  • Unë nuk pres presion dhe ky është naiviteti i dytë i madh i politikanëve në Shkup që me ndryshimin e udhëheqjes në Shtetet e Bashkuara, dikush do të shtypë Bullgarinë dhe Bullgaria do të përkulet dhe do të ulë brekët e saj.

Unë përdor eterin tuajpër t’iu thënë përsëri. Mos shpreso për këtë, siç thotë populli bullgar gjendet në të dy anët e kufirit, në këtë anë të Osogovës dhe në anën tjetër. Bëni punën tuaj, zbatoni miqësinë dhe marrëveshjen e fqinjësisë së mirë dhe gjërat do të funksionojnë. “Ndaloni arsimimin e të rinjve për gjuhën e urrejtjes kundër Bullgarëve, sepse ne jemi një popull dhe njëra palë i edukon ata që të urrejnë tjetrin, është plotësisht e pakuptimtë, joproduktive dhe nuk do t’i çojë ata në BE,” i tha Karakachanov TV Nova Bullgari