Trump: Po sikur të bëj një parti?

57

Plani i ri i ish-presidentit amerikan Donald Trump për ta përjashtuar nga Senati është të kërcënojë republikanët që mund të votojnë kundër tij duke formuar një parti të re.
Përveç kësaj, siç shkruan “Sputnik”, Trump thuhet se do të mbështesë kandidatët e tij kundër Republikanëve në zgjedhjet e ardhshme.

Senati ka caktuar një seancë dëgjimore për të kujtuar Donald Trump në fillim të shkurtit, dhe megjithëse mandati i tij ka skaduar, vendimi i senatorëve kundër ish-presidentit mund të rrezikojë aktivitetet e tij të ardhshme dhe kandidaturën e mundshme për zgjedhjet e ardhshme presidenciale, shkruan “Sputnik”.

Në mënyrë që Trump të rrëzohet, Demokratëve u duhet të bashkohen nga 17 senatorë Republikanë, duke i dhënë mocionit të fajësimit një shumicë prej dy të tretave. Në Senat, forcat janë të ndara 50:50, ndërsa vota vendimtare mbahet nga Presidenti i Senatit, dmth Nënkryetari i ri i SHBA Kamala Harris.