Jason Miko e bëri partall Artan Grubin për citimin e deklaratës në Sllupçanin

91

linku https://www.expres.mk/miko-go-parchosa-grubi-za-citiranjeto-borec-za-sloboda-od-slupchane-za-celta-na-vojnata/

Ish-Konsulli i Nderit i Maqedonisë në Shtetet e Bashkuara, Jason Miko, kritikoi ashpër Zëvendës Kryeministrin e parë Artan Grubi, i cili në një postim në Facebook citoi “luftëtarin e lirisë”] Akup Asipi, një baba nga Slupcane i cili vdiq 15 vjet më parë dhe një i afërm bashkëpunëtor i drejtuesve të UÇK-së në konfliktin ushtarak 2001.
“Është një budalla i vrazhdë që nuk duhet as të jetë pranë qeverisë,” komentoi Miko mbi statusin e zëvendës kryeministrit të parë Zoran Zaev në qeveri:
“Ndonjëherë duhet të vdesësh për të ndërtuar një jetë. Dhe ata që vdesin që të tjerët të jetojnë janë më të sinqertët e Vogës. Ky është qëllimi i luftës. “(Jakup Asipi – luftëtar i lirisë) Lavdi dëshmorëve të kombit
“2 maj 2001”, shkroi Grubi në ditën e parë të Pashkëve Ortodokse, kur udhëheqja e BDI-së në Slupcane shënoi 20 vjetorin e përplasjes ushtarake me forcat e sigurisë maqedonase.