Janë raportuar 805 raste të reja të Covid-19, dhe 10 persona kanë vdekur, 4 prej tyre janë nga Tetova

47
epa08757161 An ambulance carrying patient infected with COVID-19 arrives at the University Clinic for Infectious Diseases in Skopje, Republic of North Macedonia, 19 October 2020. The Macedonian government has implemented stricter restrictions and measures in and effort to slow down the spread of the COVID-19. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

· Në 24 orët e fundit janë kryer 6,980 teste dhe janë regjistruar 805 raste të reja me KOVID-19:
Shkup – 240, Gostivar – 138, Tetovë – 136, Kumanovë – 53, Strumicë – 50, Kërçovë – 46, Ohër – 32, Dibër – 18, Manastir dhe Strugë – 15 secila, Veles – 13, Kavadarci – 9, Prilep dhe Sveti Nikole – 7 secila, Shtipi – 6, Koçani, Resnja dhe Radovishi – 4 secila, Berova dhe Vinica – 2 secila, Valandovo, Demir Hisar, Kratovo dhe Makedonski Brod – 1 secila.
· 77 pacientë të shëruar nga: Gostivari – 33, Shkupi – 21, Dibra – 10, Kumanova – 4, Strumica – 3, Kavadarci – 2, Kërçova, Manastiri, Vinica dhe Koçani – 1 secila.
· 10 persona të vdekur u raportuan: 4 persona të vdekur nga Tetova (53, 72, 72 dhe 73), 2 nga Kërçova (28 dhe 53), dhe një i vdekur secili nga Gostivari (44), Shkupi (56), Dibra (86) ) dhe Kumanovës (60). Të gjithë të vdekurit vdiqën në spital.
· 6,980 teste janë kryer përmes: ISHP-131, CPH Shkup-72, CPH Manastir-142, CPH Prilep-62, CPH Tetovë-146, CPH Kumanovë-85, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Kushtet e Shkëlqyeshme-0, Mjekësia Ligjore-4 , spital laboratorik Kozle-0, Pulmonologji britanike me alergologji-1, CGH 8-mi Septemvri-7, Instituti i Mikrobiologjisë-137, Zan Mitrev (Filip Vtori) -109, Avicenna-440, Biotek-239, Sistina-112, laborator Laor-914, Sinlab-29, Remedika-8, Fertility-82, Geneva-13, Nikob lab-1,026, VFV Medical-58, Eli Medica-63, Royal Medica-55, PHI dhe PHI (test i shpejtë)-një total prej 3,045.
Deri më tani, gjithsej 1,062,292 teste të Covid-19 janë kryer në vend.
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 162,164, numri i pacientëve të shëruar është 150,851, numri i të vdekurve është 5,552, dhe numri i rasteve aktive është 5,761.
Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)
Shkup 70798, aktiv 1894
Kumanovo 9302, aktive 361
Prilep 8382, aktiv 48
Tetova 8619, aktive 1207
Manastir 6451, aktiv 124
Veles 5534, aktiv 55
Gostivar 6057, aktiv 776
Kavadarci 5215, aktiv 53
Ohër 5171, aktiv 150
Shtip 5010, aktiv 42
Strumica 4381, aktive 240
Struga 3110, aktive 127
Kochani 2842, aktiv 41
Kërçovë 2928, aktive 309
Gjevgjeli 2200, aktive 3
Negotino 2186, aktive 2
Sveti Nikole 1546, aktive 18
Resen 1268, aktive 34
Kriva Palanka 1232, aktive 5
Radovish 1198, aktive 33
Berovo 1065, aktive 27
Delçevo 985, aktive 11
Dibër 1085, aktive 120
Vinica 908, aktive 20
Probistip 791, aktiv 2
Valandovo 689, aktive 19
Bogdanci 494, aktiv 0
Krushevë 490, aktiv 0
Demir Hisar 402, aktiv 2
Demir Kapija 399, aktive 3
Kratovo 378, aktive 1
Makedonski Brod 383, aktive 23
Pehçevo 282, aktive 9
Makedonska Kamenica 250, aktive 1
Dojran 133, aktiv 1