I ofenduan vajzën, Erdogan me tone të ashpra ndaj mediave sociale: Të zhdukim imoralitetin

254

Një fjalë e thënë kundër vajzës së tij, ka bërë që Presidenti i Turqisë Rexhep Taip Erdogan të marrë vendimin për të rritur kontrollin qeveritar mbi mediat sociale.

E bija e Erdogan dhe bashkëshorti i saj u fyen me fjalë të rënda pas një postimi në Twitter ku  njoftuan lindjen e fëmijës së tyre të katërt.

Me anë të një videokonference Erdogan u tha stafit të tij  se do të paraqesë një projekt-ligj për të kontrolluar përdorimin e mediave sociale.

“E kuptoni pse ne jemi kundër mediave sociale si YouTube, Twitter dhe Netflix? Për të zhdukur një imoralitet,” tha Erdogan.

Ai tha se kompanitë e mediave sociale do të detyroheshin të emëronin përfaqësues në Turqi, për t’iu përgjigjur kërkesave ligjore, për të cilat ai tha se aktualisht janë injoruar.