Firma Kineze “Sinofarm” ktheu paradhënien për shpërndarjen e vaksinave

45

Kina i ktheu paratë në Maqedoni për vaksinën Sinofarm, konfirmoi Ministria e Shëndetësisë për Kanal 5.

Ministria e Shëndetësisë sot në një përgjigje me shkrim për pyetjen e bërë në Kanal5 thotë se nuk ka anulim të përgjigjes.

  • Pagesa paradhënie e bërë nga Ministria e Shëndetësisë për blerjen e vaksinës Sinofarm, me kërkesë të Ministrisë Kineze të Punëve të Jashtme, u tërhoq për shkak të harmonizimit të dokumentacionit të MPJ-së tonë dhe MPJ-së së Republikës Popullore të Kinës. Bisedimet janë në fazën përfundimtare, nuk ka të bëjë me anulimin e kontratës, vaksinat kundër Covid 19 nga prodhuesi Sinofarm do të mbërrijnë në vendin tonë sa më shpejt të jetë e mundur.

Dje, partia opozitare VMRO-DPMNE njoftoi se ata kanë informacione se paradhënia e paguar nga qeveria për kompaninë kineze është kthyer. VMRO-DPMNE theksoi se ata kanë informacione se Maqedonia nuk do të marrë vaksina kineze në periudhën e ardhshme.

Filipçe dje në një konferencë për shtyp në Gostivar theksoi se negociatat vazhdojnë me të gjitha kompanitë e vaksinave. Drafti i marrëveshjes pritej ende nga Pfizer dhe negociatat intensive u zhvilluan vetëm me kompaninë ruse për hyrjen e 100 mijë vaksinave. Maqedonia pret 200 mijë vaksina nga Kina. Deri më tani, kanë mbërritur 8,190 vaksina Pfizer, dhuruar nga Serbia për Maqedoninë. Këto vaksina përdoren për të vaksinuar punonjësit e kujdesit shëndetësor të cilët punojnë me pacientë me dhjamë.

https://kanal5.com.mk/kineski-sinofarm-go-vratil-avansot-za-isporaka-na-vakcinite/a463204