Fiat Canoski: BDI ishte gati për likuidimin tim nëse shpallnim fitore në Strugë në 2009!

104

Në një intervistë ekskluzive për të përjavshmen “Fokus”, Fiat Canoski shpjegon zhvillimet për zgjedhjet lokale në 2009, kur edhe pse kryesoi në raundin e parë të garës për kryetar të Strugës, pati një kthesë në raundin e dytë në favor të Ramiz Merko.

Fiat CANOSKI: Ajo që po ndodhte në ato 15 ditë, dukej më shumë si gjendje lufte. Qindra persona të panjohur me targa të huaja, kryesisht të Kosovës u shfaqën në Strugë. Në të gjitha ato ditë ne u ndoqëm dhe provokuam në mënyra të ndryshme.

Në ditën e votimit, kishte mbrojtje të mjaftueshme policore në të gjitha vendvotimet në të gjithë komunën, por në orën 1 pasdite ata papritmas u zhdukën … Deri në orën 13 pas pjesëmarrjes ishte e qartë se ne po fitonim, por pasi policia u tërhoq , për mua ishte e qartë se vjedhja ishte kryer në ato zgjedhje.

Në fund të ditës u pa se, megjithëse kishim mbi 16,500 vota historike, të cilat asnjë kryetar bashkie nuk ka arritur t’i fitojë, Ramiz Merko dhe BDI kishin 18,500 vota. Dhjetë herë. VMRO -ja dhe BDI -ja tallen me vëzhguesit tanë, të cilët nuk kishin fuqi të parandalonin krimin. Ne gjithashtu kishim regjistrime, dëshmitarë dhe dëshmi. Më kot. BDI doli në orën 5 pasdite për të festuar.

FOKUS: A e kuptuat pse pati përmbysje të tilla në këtë proces zgjedhor për kryetar të Strugës?

Fiat CANOSKI: Më vonë kuptova se tregu ishte me BDI -në për të mbështetur Ivanovin për president dhe që anëtarët e tyre të dilnin për të votuar në mënyrë që ata të kishin një konsensus. Kërçova, e cila atëherë u fitua nga VMRO-DPMNE, dhe jo BDI, ndoshta ka të bëjë me të.

Disa vjet më vonë, kur dëgjuam bisedat audio, le të shohim se ata njerëz që kishin targa të Kosovës janë e njëjta bandë nga Divo Naselje e Kumanovës dhe ishin përgatitur edhe me koston e likuidimit të mua dhe të afërmve të mi, nëse shpallim fitoren te njejten mbremje Jam vërtet e zemëruar kur jua them këtë, por është e vërteta.Jadranka Kostova