ELEM-i do të menaxhojë në mënyrë të pavarur Kodrën e Diellit

43

Kushtet për investime të reja në zhvillimin në Kodrën e Diellit pritet të krijohen me vendimin e qeverisë me të cilin ELEM TOURS do të menaxhojë qendrën e skive si një entitet i pavarur dhe më pas do të fillojë një procedurë për partneritet publiko-privat.

Nisma “Të Ruajmë Kodrën e Diellit”, e cila mori pjesë në bisedime, është e vetëdijshme se nuk do të jetë e shpejtë, por ata do të jenë këmbëngulës për ta realizuar atë.

Në vitet e kaluara, Nisma vazhdimisht ka kujtuar problemet në Kodrën e Diellit

Ata thonë se paralelisht me procedurën e ndarjes së ndërmarrjeve, duhet të investohen për të përmirësuar kushtet në qendër, në mënyrë që sezonin e ardhshëm të mos ketë autokolona të automjeteve, si këtë vit.

Për më tepër, Nisma thekson nevojën për një plan urbanistik të detajuar për qendrën, si dhe për të filluar me dokumentacionin e projektit për gondolën Tetovë – Kodrën e Diellit, e cila sipas tyre do të jetë një shpëtim për problemin e transportit.