Dr. Florin Besimi: Ja zotimet dhe iniciativat e Kryeministrit të parë shqiptar

215

Kandidati i Bashkimit Demokratik për Integrim, dr. Florin Besimi, ka prezantuar pesë zotime dhe disa nga iniciativat e Kryeministit të parë shqiptar, gjatë mandatit të tij.

Ja postimi i plotë i dr. Florin Besimit në fb:

Pesë Zotimet dhe 25 iniciatiavat e kryeministrit te parë shqiptar:

Ja disa prej tyre:

1️⃣Dy drejtor me nënshkrime të lidhura në dhjetra institucione shtetërore ( përzhino etnike)
2️⃣Gjuha Shqipe e detyrueshme për çdo nxënës nga klasa e pestë,
3️⃣Vendimmarrje me badenter në Qeveri për investimet kapitale
4️⃣Himni i shtetit të pasqyron përbërjen multietnike të vendit
5️⃣Shpallja e 13 gushtit – festë shtetërore

6️⃣Gjykatë e lartë e barazisë dhe antidiskriminimit
7️⃣Veting i detyrueshëm për çdo bartës të funkcionit publik
8️⃣Raport obligativ i këshillit gjyqësor çdo 6 muaj për luftën ndaj korrupcionit te bartësit e posteve publike
9️⃣së paku një rrogë për çdo familje
?subvencionim 50% i kontributeve për çdo punësim në ndërrmarje private që do përmirëson përfaqësimin e drejtë
1️⃣1️⃣Zero tatim për çdo punësim nën moshën 35 vjet
1️⃣2️⃣orar 4 orë të premten
1️⃣3️⃣600 euro rrogë minimale për mësuesit dhe infermieret
1️⃣4️⃣Shtëpi shëndeti në çdo komunë
1️⃣5️⃣Pension social për çdo grua që nuk ka asnjë ditë pune
1️⃣6️⃣Ujë i pijshëm dhe kanalizim për çdo shtëpi
1️⃣7️⃣Arsim parashkollor i deryrueshëm
1️⃣8️⃣Kazinot 1 km larg qendrave
1️⃣9️⃣Shkolla profesionale për çdo komunë