Dollari stagnon, çmimet e naftës po bien

54

Aksionet aziatike u tregtuan kujdesshëm këtë mëngjes, pas shenjave të një ngadalësimi në ekonominë kineze ndërsa çmimet e naftës ranë.

Indeksi MSCI Azi-Paqësor, pa përfshirë Japoninë, ra 0.1 për qind rreth orës 5 të mëngjesit pasi ra më shumë se 6 për qind javën e kaluar dhe ra në nivelin e tij më të ulët që nga dhjetori.

Në Bursën e Tokios këtë mëngjes, indeksi Nikkei u rrit 1.5 përqind, ndërsa çmimet e aksioneve në Korenë e Jugut dhe Australi u rritën midis 0.1 dhe 1.4 përqind. Në Hong Kong dhe Shanghai, megjithatë, ata ranë midis 0.5 dhe 0.7 përqind.

Tregjet kineze nuk janë stabilizuar ende pasi ranë ndjeshëm javën e kaluar mes frikës së investitorëve për një rregullim më të rreptë në teknologji dhe sektorë të tjerë.

Investitorët janë gjithashtu të shqetësuar për rritjen e numrit të të infektuarve të rinj me koronavirus në Kinë, ndërsa të dhënat makroekonomike tregojnë një ngadalësim të rritjes së ekonomisë së dytë më të madhe në botë.

U njoftua këtë mëngjes se indeksi i aktivitetit prodhues Caixin / Markit ra në 50.3 pikë në korrik, ndërsa analistët prisnin që ai të ishte 51.1 pikë.

Kjo tregon se aktivitetet janë ende në rritje, por me një ritëm më të ngadaltë se në muajt e mëparshëm.

Tregjet e aksioneve mbështeten nga tregues të mirë ekonomikë nga eurozona dhe Shtetet e Bashkuara, partnerët më të mëdhenj tregtarë në rajon.

Për më tepër, indekset e të ardhmes amerikane u rritën këtë mëngjes, kështu që çmimet e aksioneve të Wall Street të hënën pritet të kompensojnë humbjet e javës së kaluar.

Aq më tepër që u njoftua këtë mëngjes se senatorët në Kongresin Amerikan kishin arritur një marrëveshje mbi një paketë investimesh në infrastrukturë me vlerë rreth një trilion dollarë, të cilat mund të votohen këtë javë.

Kjo mund të mbështesë më tej rimëkëmbjen e ekonomisë më të madhe në botë nga kriza koronare.

Dollari po stagnon, çmimet e naftës po bien

Në këmbimet valutore, vlera e dollarit kundrejt shportës së monedhave u stabilizua, pasi ra me 0.8 për qind javën e kaluar.

Indeksi i dollarit, i cili tregon vlerën e Shteteve të Bashkuara kundrejt gjashtë monedhave të tjera më të rëndësishme botërore, është rreth 92.12 pikë, siç ishte të Premten në mbyllje të tregtimit.

Kursi i këmbimit të dollarit kundrejt monedhës japoneze u rrit nga 109.65 në 109.70 jen.

Monedha amerikane u forcua pak kundrejt monedhës evropiane, kështu që çmimi i euros ra në 1.1865 dollarë, ndërsa të Premten tregu u mbyll me 1.1870 dollarë.

Çmimet e naftës gjithashtu ranë këtë mëngjes pasi u rritën javën e kaluar. Në tregun e Londrës, çmimi i një fuçie ra me 1.45 për qind, në 74.32 dollarë, ndërsa në tregun amerikan, fuçi ra me 1.25 për qind, në 73.01 dollarë.

https://kajgana.com/dolarot-stagnira-cenite-na-naftata-pagaat