Australia rekomandon që të mos udhëtoni për në Maqedoni: Ka covid 19, zjarre, ajër të ndotur dhe sulme të mundshme terroriste

38

Maqedonia është caktuar si një vend me rrezik të lartë për infeksion nga koronavirusi dhe rekomandohet të mos udhëtoni atje. Ky rekomandim është për udhëtarët nga Australia dhe rekomandohet nga siti australian “Smart Travel”.

Nëse dikush vendos të udhëtojë, ka rekomandime se çfarë të bëni dhe si të trajtoni qytetarët australianë.

Kërkohet një certifikatë vaksinimi për të vizituar të gjitha vendet publike, ose një certifikatë të përshtatshmërisë, thotë faqja.

  • Është e mundur që të ndodhin protesta civile, të cilat mund të kthehen në dhunë. Shmangni ato. Mund të ketë një sulm terrorist, edhe në vendet ku ka shtetas të huaj. Vjedhjet e vogla janë të mundshme në aeroport ose në qytetet kryesore. Kujdesuni për xhepat dhe çantat tuaja. Ka shumë zjarre në të gjithë vendin gjatë verës. Në dimër, megjithatë, problemi është bora dhe akulli. Ndotja është një problem i madh në vend, kështu që nëse keni probleme me frymëmarrjen, konsultohuni me mjekun tuaj para se të udhëtoni, këshillon siti australian.

Lidhur me rekomandimet për covid, u theksua se kufijtë janë të hapur për qytetarët e tyre, por që ata duhet të jenë të kujdesshëm në kufijtë e vendeve të tjera përmes të cilave duhet të kalojnë për të hyrë ose dalë nga Maqedonia.Karantina është e detyrueshme për të gjithë ata që vijnë nga India. Ju nuk do të jeni në gjendje të hyni në qendrat tregtare, restorantet, klubet e natës nëse nuk keni një certifikatë vaksinimi ose një certifikatë të përshtatshmërisë, jo më të vjetër se 45 ditë pas sëmundjes. Duhet të mbani një maskë në transportin publik dhe në të gjitha hapësirat e mbyllura. Masat mund të ndryshojnë shumë shpejt, raportoi faqja australiane.