Nga sot vazhdon shtypja dhe lëshimi i letërnjoftimeve

39

Pas seancës së djeshme, Qeveria njoftoi se sot duhet të vazhdojë printimi dhe lëshimi i letërnjoftimeve të qytetarëve në përputhje me kërkesat e tyre.

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski, siç njoftoi Qeveria, informoi në seancë se aktet nënligjore në lidhje me lëshimin e formularëve të rinj të kartës së identitetit do të publikohen mbrëmë në “Gazetën Zyrtare”, dhe se do të lejojë që të fillojë menjëherë. shtypjen dhe lëshimin e kartave të identitetit të qytetarëve në përputhje me kërkesat e tyre të paraqitura.

Seanca e 100 -të e qeverisë kishte një pikë të vetme në rendin e ditës, në të cilën u rishikuan Informacioni mbi tejkalimin e situatës aktuale në lidhje me lëshimin e formularëve të rinj të kartës së identitetit.

Në seancë, Qeveria, siç informohet nga Shërbimi Shtypor i Qeverisë, udhëzoi Ministrin që të ndërmarrë të gjitha aktivitetet e nevojshme për të miratuar një akt nënligjor në përputhje me autorizimin e Ligjit për Kartat e Identitetit dhe për ta harmonizuar atë me dispozitat e Ligjit për Përdorimi i gjuhëve. Lëshimi i formularëve të aplikimit për lëshimin e kartës së identitetit, formulari i konfirmimit për aplikimin e paraqitur për lëshimin e kartës së identitetit, formulari për kartën e identitetit, procedura për lëshimin dhe zëvendësimin e kartës së identitetit, si si dhe për mënyrën e mbajtjes së evidencave për letërnjoftimet e lëshuara. Spasovski e informoi kryeministrin dhe ministrat se akti nënligjor do të botohet deri në fund të ditës në “Gazetën Zyrtare” dhe se nga sot do të jetë e mundur të printohen dhe lëshohen kartat e identitetit.

Qeveria kërkoi një zgjidhje ligjore për lëshimin e kartave të identitetit për qytetarët, sepse ndryshimet në ligjin e propozuar janë bllokuar në Parlament. Sipas Kryeministrit dhe zyrtarëve të tjerë qeveritarë, rreth 40,000 qytetarë kishin skaduar kartat e identitetit ose kishin aplikuar për to për herë të parë.